SKOČI NA: RAZPOLOŽLJIVOST OPTIČNEGA OMREŽJACENIK

Optično vlakno je zelo tanko vlakno optično čiste snovi, po katerem lahko potuje svetloba. Uporabljamo jih za prenos tako vidne svetlobe kot tudi infrardečega in ultravijoličnega valovanja. Optična vlakna se prevsem uporabljamo v telekomunikacijah, kjer nadomeščajo bakrene vodnike. Kabelski sistem Logatec gradi svoje optično omrežje, z namenom zagotavljanja najvišje možne kakovosti storitev.

Prednosti optičnih povezav

Optične povezave zagotavljajo izjemno zanesljivo, hitro in varno uporabo širokopasovnih storitev, kot so internet, telefonija in televizija. Prednosti optičnih povezav pred ostalimi so sledeče:

Velika zmogljivost:
Povezava preko optičnega vlakna omogoča prenos večjih količin podatkov ob mnogo manjših izgubah signala in omogoča popolnoma simetričen prenos podatkov v obe smeri. Poleg tega pa je odlika optičnih omrežij nižji odzivni čas kar v praksi pomeni hitrejše nalaganje spletnih strani in odzivnost aplikacij, ki uporabljajo internetno povezavo.

Zanesljivost:
Optična vlakna so neobčutljiva na elektromagnetne pojave (elektromagnetno sevanje, motnje, strele, …). Poleg tega ima optično omrežje tudi mnogo manj omrežnih elementov. Zaradi navedenega so optične povezave bolj stabilne in se na njih pojavlja mnogo manj napak.

Prednost optičnega omrežja Kabelskega sistema Logatec pred optičnimi omrežji konkurenčnih ponudnikov se pokažejo predvsem pri televizijski ponudbi:

Priklop večjega števila TV sprejemnikov:
Naročnina za analogno televizijo se za večje število sprejemnikov ne spremeni, medtem ko je za priklop dodatnih TV sprejemnikov na digitalno televizijo potrebno manjše doplačilo. Priklop televizorjev se izvede kar s koaksialnim kablom, kar olajša kasnejšo uporabo in omogoča, da si kasneje napeljavo razpeljete tudi sami.

Prava kabelska televizija:
Preko optičnega omrežja Kabelskega sistema Logatec nudimo pravo kabelsko TV in ne IP TV-ja. Na dom dobivate stalno vse programe hkrati in ne le tistega, ki ga set top box zahteva (rešitev konkurenčni ponudnikov). To je pomembno, če želite priklopiti večje število sprejemnikov, saj bistveno pohitri premikanje med kanali (ni cca 3-sekundnega zamika med preklopom iz enega na drug program). Signal (podatkovni nosilec) za internet se namreč pošilja ločeno od televizijskega po enem vlaknu.

Ponudba TV programov:
V osnovni naročnini še vedno dobite analogno televizijo, ki jo lahko z majhnim doplačilom nagradite z digitalno televizijo.

R
Razpoložljivost optičnega omrežja

Optično omrežje je na voljo na večini omrežja Kabelskega sistema Logatec in v vseh blokovnih naseljih.  Za možnost priklopa na optično omrežje nas kontaktirajte preko spletnega obrazca ali na telefon 041 621 365.

 

CENIK

 

Internet optika za zasebne uporabnike

OPTIKA INTERNET S

12,50* € /mesec Redna cena 25,00 € Naroči
 • internet do
  100/20 Mbps
 • brezžični internet
 • 2 poštna predala (1 Gb)
 • zaščita pred nezaželeno elektronsko pošto

OPTIKA INTERNET M

15,50* € /mesec Redna cena 31,00 € Naroči
 • internet do
  300/30 Mbps
 • brezžični internet
 • 2 poštna predala (1 Gb)
 • zaščita pred nezaželeno elektronsko pošto

OPTIKA INTERNET L

18,50* € /mesec Redna cena 37,00 € Naroči
 • internet do
  500/50 Mbps
 • brezžični internet
 • poštni predali za vso družino (1 Gb)
 • zaščita pred nezaželeno elektronsko pošto

P

*Akcijska cena paketa za 6 mesecev ob vezavi za 24 mesecev ob pristopu k naročniški akciji “Polovička internet”. Preveri pogoje naročniške akcije. Vse cene vključujejo DDV.

PRIKLOPNI STROŠKI:
Na lokacijah z obstoječim optičnim priključkom na Kabelski sistem Logatec ali v blokovnih naseljih, kjer je razpoložljivo optično omrežje Kabelskega sistema Logatec, je sklenitev novega naročniškega razmerja in priklop storitve Optika INTERNET brezplačen in brez vezave naročniškega razmerja. Naročnik prejme v brezplačno uporabo optični komunikator, ki omogoča brezžično povezavo (Wi-Fi) in žični priklop do 4 računalnike. Možen je tudi priklop dodatnega usmerjevalnika. Terminalna oprema je last izvajalca. Morebitna potrebna inštalacijska dela so plačljiva oziroma so lahko predmet vezave ob vezavi naročniškega razmerja. Obračunajo se dodatno opravljene delovne ure in porabljen material.

Za lokacije brez optičnega priključka na Kabelski sistem Logatec nas kontaktirajte glede možnosti izvedbe priklopa objekta na optično omrežje Kabelskega sistema Logatec. Zaradi višjih stroškov izvedbe je za brezplačen priklop potrebna vezava naročniškega razmerja v okviru akcijske ponudbe “Optika brezplačno!”, po kateri je tudi izvedba interne instalacije brezplačna, v kolikor strošek del ne preseže 120€.  Pogodba se sklene za dve leti. Ostali priklopni stroški in pogoji so enaki kot na lokacijah z obstoječim priključkom na Kabelski sistem Logatec.

SPLOŠNI POGOJI:
Ob sklenitvi naročniškega razmerja veljajo vsi objavljeni splošni pogoji uporabe storitev za storitev dostopa do internetnega omrežja.

OSTALI VELJAVNI CENIKI
Ostali veljavni ceniki so na voljo na strani Naročniška podpora.

 

Cenik je stopil v veljavo s 3. majem 2022. Vse cene vključujejo DDV.